Dubbele bestanden opsporen met Duplicate File Finder

Duplicate File Finder
Met twee of meer interne vaste schijven, meerdere externe exemplaren en nog enkele usb-sticks raakt een gebruiker al snel het spoor bijster in de wirwar van opgeslagen documenten, foto’s, video’s, mp3-bestanden, enzovoort.

Ergens op het web viel mijn oog op Duplicate File Finder, een eenvoudig te gebruiken programma waarmee je dubbele bestanden en lege bestanden kunt opsporen. Een uitstekende tool om ruimte vrij te maken na het opsporen en verwijderen van dubbele bestanden.

Je kunt het programma ook zo instellen dat er alleen gezocht wordt naar bestanden van een bepaalde bestandstype, bijvoorbeeld jpg- of mp3-bestanden. Let wel: je bepaalt uiteindelijk zélf of je dubbele bestanden verwijdert! Het kan natuurlijk zijn dat bepaalde systeembestanden op meerdere locaties voorkomen en gewoon niet verwijderd mogen worden. Hier geldt dan ook duidelijk het advies: verwijder alleen als je zeker weet dat een duplicaat verwijderd kán worden.

De werkwijze is eenvoudig. Via de knop Add Path voeg je de gewenste mappen of schijven toe waarbinnen de toepassing moet zoeken. Je kunt hier het zoeken ook beperken tot bepaalde bestandstypen. Met de knop Start Search begint het programma met het opsporen van dubbele bestanden.
Het programma werkt behoorlijk snel, maar met de ingeschakelde optie Fast Search gaat het nóg sneller. Met deze optie wordt het zoeken wel iets minder nauwkeurig: alleen de eerste en laatste 10 Mb van grote bestanden worden dan vergeleken in plaats van (standaard) alle bytes te controleren.

Na afloop krijg je een lijst te zien met alle gevonden duplicaten. Met de knop Delete All Duplicates ruim je in één keer alle duplicaten op – als je dat tenminste wilt. Je kunt in de lijst met duplicaten ook handmatig duplicaten selecteren die je wilt verwijderen. Bevestig het verwijderen met Delete All Selected Files.

Programma downloaden
En zo kun je dit gratis programma downloaden en zonder installatie gebruiken:

1 Klik hier om naar de website brooksyounce.com te gaan.
2 Klik op Software.
3 Scroll naar DESKTOP TOOLS.
4 Klik op Duplicate File Finder.
5 Klik op DOWNLOAD waarna het programma gedownload wordt.
6 Pak het bestand uit.
7 Er hoeft niets geïnstalleerd te worden. Dubbelklik op het uitgepakte bestand en het programma start meteen.


———————————–

Be Sociable, Share!

2 Responses to “Dubbele bestanden opsporen met Duplicate File Finder”

Geef een reactie

Wie is online
0 bezoekers online
Laatste nieuws
Klik hier voor het laatste nieuws
Archief
Categorieën